Hoe werkt ecoeuros?

infographic

Ons doel is om recycelen te stimuleren. Dit doen wij door mensen te belonen met een groene kortingsbon wanneer zij een leeg flesje of blikje inleveren in een ecoeuro machine.

Deze groene kortingsbon noemen wij ecoeuros. Mensen kunnen de ecoeuros inleveren bij de ecoeuro partners. De partners mogen zelf bepalen wat de waarde van een ecoeuro is in hun zaak. Hiernaast kan men er ook voor kiezen om hun ecoeuros te doneren aan een goed doel of sociale partner.

De ingezamelde flesjes en blikjes worden gerecycled tot nieuwe producten. Zo creƫren wij een circulaire economie en dragen wij bij aan een schone leefomgeving, en een duurzame wereld.

Metro van Rotterdam

Op dit moment staan er ecoeuro machines verspreid over het metronetwerk van Rotterdam (RET). Hiermee verhoogt de RET actief hun recycling percentage, en verbeterd het de reizigersbelevenis.

De reizigers kunnen hun ecoeuros inleveren in een divers partner netwerk; van koffiezaak, tot bloemist, tot pizzeria, en nog veel meer. De reiziger kan er ook voor kiezen om de ecoeuros te doneren aan Diergaarde Blijdorp, de sociale partner van de RET.